Desert cu crema de cafea
PrinteazaDesert cu crema de cafea din: oua, zahar, ulei, nuca, cafea, faina, frisca, unt, gelatina, esenta de vanilie.
Pentru blat:
- 3 ouă
- 3 linguri zahăr
- 3 linguri ulei
- 1 lingură nucă măcinată
- 1 lingură cafea măcinată
- 2 linguri făină
Pentru crema de cafea:
- 300 ml friscă lichidă
- 200 g unt
- 100 ml cafea concentrată
- 1 lingură cafea măcinată
Pentru crema de vanilie:
- 200 ml friscă lichidă
- 100 g unt
- 1/2 pliculeţ gelatină
- 1 esenţă de vanilie
Pentru glazură:
- 1 pliculet gelatină
- 150 ml apă
- 1 lingura cafea concentrata
Mod de preparare:
Baţi albuşurile spumă cu zahărul şi un praf de sare, pui treptat gălbenuşurile şi adaugi nuca şi cafeaua măcinate.
Incorporezi făina, amestecând de jos în sus, şi torni aluatul într-o formă de tort unsă şi tapetată. O coci 30 de minute.
Pentru crema de cafea, baţi frişca şi încorporezi untul bătut spumă. Adaugi cafeaua concentrată şi pe cea măcinată şi laşi la rece.
Pentru crema de vanilie, baţi frişca şi o amesteci cu esenţa de vanilie, cu untul spumă şi cu gelatina înmuiată şi topită.
Pentru glazură, înmoi gelatina în apă 15 minute, o amesteci cu cafeaua concentrată şi o pui pe foc câteva secunde.
Torni peste blat crema de cafea, apoi crema de vanilie, nivelezi şi deasupra pui gelatina. Introduci forma la frigider 2-3 ore.
Desert cu crema de cafea
Pofta buna!