Desert cu dovleac
PrinteazaDesert cu dovleac din: miez de dovleac, lapte de migdale, maizena, zahar de mesteacan, scortisoara, migdale.
- 400 g miez de dovleac
- 400 ml lapte de migdale
- 40 g maizena
- 50 g zahăr de mesteacăn
- 1 linguriţă scorţişoară
- 1 lingură migdale tăiate fin
Mod de preparare:
Tăiaţi dovleacul în cuburi şi fierbeţi-le 10 minute la aburi, apoi daţi-le bine la mixer. Diluaţi maizena în puţin lapte, puneţi restul într-o cratiţă cu piureul de dovleac, scorţişoara şi zahărul de mesteacăn.
Incălziţi amestecul. Când dă în clocot, adăugaţi maizena şi ţineţi pe foc câteva minute, amestecând cu telul până se îngroaşă.
Impărţiţi în castronaşe, lăsaţi să se răcească, apoi puneţi la frigider. în momentul servirii, presăraţi migdalele tăiate fin.
Pofta buna!