Desert cu dovleac

Printeaza

Desert cu dovleac din: miez de dovleac, lapte de migdale, maizena, zahar de mesteacan, scortisoara, migdale.

Ingrediente:Desert cu dovleac

  • 400 g miez de dovleac
  • 400 ml lapte de migdale
  • 40 g maizena
  • 50 g zahăr de mesteacăn
  • 1 linguriţă scorţişoară
  • 1 lingură migdale tăiate fin

 

Mod de preparare:

Tăiaţi dovleacul în cuburi şi fierbeţi-le 10 minute la aburi, apoi daţi-le bine la mixer. Diluaţi maizena în puţin lapte, puneţi restul într-o cratiţă cu piureul de dovleac, scorţişoara şi zahărul de mesteacăn.

Incălziţi amestecul. Când dă în clocot, adăugaţi maizena şi ţineţi pe foc câteva minute, amestecând cu telul până se îngroaşă.

Impărţiţi în castronaşe, lăsaţi să se răcească, apoi puneţi la frigider. în momentul servirii, presăraţi migdalele tăiate fin.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.