Desert cu frisca si zmeura
PrinteazaDesert cu frisca si zmeura din: oua, zahar pudra, faina, sare, frisca, zmeura, zahar pudra.
pentru aluat:
- 4 oua
- 120 g zahar pudra
- 120 g faina
- un praf sare
pentru umplutura:
- 500 g frisca nebatuta
- 300 g zmeura
pentru servit:
- zahar pudra
Mod de preparare:
Pentru aluat, albuşurile se bat spumă cu un praf de sare, iar gălbenuşurile se freacă cu zahărul până ce se albesc. Apoi, peste gălbenuşuri se pune făina şi, cu delicateţe, spuma de albuş. In tava mare de cuptor, tapetată cu hârtie de copt, se toarnă aluatul şi se dă la copt pentru 12-15 minute.
Se scoate pe un şervet umed şi se lasă la răcit. Frişca se bate şi se amestecă bine cu 250 g de fructe uşor zdrobite. Din foaia de aluat se taie rondele cu paharul sau cu inelul metalic de bucătărie şi apoi se aşază alternativ o rondelă şi frişcă amestecată cu fructe.
Se dau la rece pentru două ore şi se servesc presărate cu zahăr pudră şi un bob de zmeură deasupra.
Desert cu frisca si zmeura
Pofta buna!