Desert cu fructe

Printeaza

Desert cu fructe din: oua, zahar, ulei, faina, vanilie, praf de copt, capsuni.

Ingrediente:Marmeladă de zmeură

  • 6 ouă
  • 18 linguri zahăr
  • 18 linguri ulei
  • 20 linguri făină
  •  coaja rasă de la o lămâie
  • 2 esenţe de vanilie
  • 1 plic praf de copt
  • 1 kg căpşuni (sau alte fructe)

 

Mod de preparare:

Baţi albuşurile spumă tare împreună cu zahărul (opreşti un sfert din cantitate pentru glazură).

Adaugi gălbenuşurile pe rând, uleiul treptat, apoi pui coaja de lămâie, esenţa de vanilie şi praful de copt stins cu zeamă de lămâie. Adaugi făina în ploaie şi mixezi bine.

Ungi o tavă cu ulei şi o tapetezi cu făină, torni compoziţia şi o introduci la cuptor pentru 10 minute. Scoţi tava, adaugi căpşunile tăiate (sau alte fructe) şi o mai laşi 20 de minute.

Când este aproape gata, întinzi albuşul oprit şi laşi 5-10 minute. Scop din cuptor şi laşi să se răcească. Decorezi cu căpşuni.

 

Pofta buna!

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.