Desert cu fulgi de cocos
PrinteazaDesert cu fulgi de cocos din: oua, faina, zahar, praf de copt, lapte, amidon, unt, fulgi de cocos, ciocolata, esenta de vanilie.
Pentru blat:
- 5 gălbenuşuri
- 200 g făină
- 100 g zahăr
- 10 linguri apă
- 1 plic praf de copt
- 1 plic zahăr vanilat
Pentru crema:
- 350 ml lapte
- 100 g zahăr
- 1 lingură amidon
- 250 g unt
- 100 g fulgi de cocos
- esenţă de vanilie
Pentru bezea:
- 5 albuşuri
- 100 g zahăr
- 25 g ciocolată albă
Mod de preparare:
Freci gălbenuşurile cu zahărul şi cu zahărul vanilat, până obţii o cremă, apoi adaugi apa şi făina amestecată cu praful de copt. Ungi o tavă cu unt sau pui hârtie de copt şi întinzi bine compoziţia obţinută.
Introduci tava în cuptorul încălzit, la foc mic, 20 de minute.
Amesteci zahărul, fulgii de cocos, amidonul, apoi adaugi laptele şi pui cratiţa pe foc mic, amestecând continuu până se îngroaşă. După ce se răcoreşte, adaugi esenţa de vanilie.
Mixezi bine untul moale şi adaugi în compoziţie câte o lingură, până când se încorporează în totalitate.
Pe baie de abur baţi bine albuşurile cu zahărul. Peste blatul răcit adaugi crema, nivelezi bine, după care pui bezeaua, iar la final razi ciocolata albă.
Desert cu fulgi de cocos
Pofta buna!