Desert cu gris
PrinteazaDesert cu gris din: lapte, gris, zahar, stafide, esenta de vanilie, esenta de rom, nuca de cocos, rom.
- 500 ml lapte
- 1/2 cană gris
- 6 linguri zahăr
- 50 g stafide
- 1 esenţă de vanilie
- 1 esenţă de rom
- 3 linguri nucă de cocos
- 1 măr
Mod de preparare:
Topeşti într-o cratiţă trei linguri de zahăr, stingi cu laptele şi când clocoteşte pui grisul în ploaie şi fierbi până se îngroaşă.
Dai cratiţa deoparte şi adaugi stafidele stropite în prealabil cu rom, zahărul rămas şi esenţa de vanilie.
Pe fundul unui castron uns cu ulei pui două felii de mere (sau ce fructe ai prin casă), torni compoziţia de griş şi o dai la frigider pentru 20 de minute.
Răstorni desertul pe o farfurie şi îl decorezi cu nucă de cocos.
Desert cu gris
Pofta buna!