Desert cu kiwi
PrinteazaDesert cu kiwi din: unt, zahar, nuca, oua, faina, praf de copt, smantana, coniac, coaja de lamaie, kiwi, gelatina.
- 180 g unţ
- 100 g zahăr
- 200 g nucă măcinată
- 3 ouă
- 200 g făină
- 1 praf de copt
- 200 g smânţână
- 2 linguri coniac
- 1 lingura coaja de lamaie rasa
Pentru garnitură:
- 6 fructe de kiwi
- 2 linguri zahăr cu aromă de vanilie
- 2 plicuri gelatină
- coajă de lămâie tăiată fâşii subţiri
Mod de preparare:
Baţi spumă ouăle cu zahărul, adaugi untul treptat şi amesteci bine, până se formează o compoziţie cremoasă.
Adaugi smântână, coniacul, nuca măcinată, coaja rasă de lămâie şi amesteci bine. Adaugi faina cernută cu praful de copt şi amesteci bine, până se formează un aluat uniform.
Torni aluatul într-o formă dreptunghiulară unsă şi tapetată, o introduci în cuptorul bine încălzit pentru aproximativ 35-40 de minute, la temperatură potrivită. Scoţi prăjitura din cuptor şi o laşi să se răcească în tavă.
Inmoi gelatina într-o cană cu apă rece, după care o dizolvi pe foc împreună cu zahărul cu aromă de vanilie.
Intre timp, cureţi coaja fructelor de kiwi, le tai felii şi le aşezi pe hiatul de prăjitură. Torni peste ele gelatina şi dai la rece câteva ore.
Porţionezi prăjitura, o decorezi cu fâşii subţiri de coajă de lămâie şi o serveşti.
Desert cu kiwi
Pofta buna!