Desert cu lapte
PrinteazaDesert cu lapte din: foi de amidon, zahar, lapte, zahar vanilinat, apa de trandafiri, nuci macinate, boabele unei rodii, capsuni, fistic, alune.
- un pachet foi de amidon (400 g amidon)
- un kilogram zahar
- 3 litri lapte
- 2 pliculete zahar vanilinat
- cateva picaturi apa de trandafiri
- 200 g nuci macinate
pentru servit la alegere:
- boabele unei rodii
- cateva capsuni
- 100 g fistic macinat
- cateva alune neprajite
Mod de preparare:
Se fierbe laptele, se lasă la răcit si se adaugă cele două tipuri de zahăr si apa de trandafiri. Intr-o tavă cu pereţi înalţi, se asază două-trei foi de amidon. Se toarnă câteva polonice de lapte dulce si se presară cu nuci măcinate.
Se repetă operaţiunea până la terminarea foilor si a laptelui. Ultimul strat este cel de decor. Se acoperă cu folie transparentă si se dă la rece pentru 3 ore. Se serveşte numai rece, ornată după preferinţă cu boabe de rodie, căpsune, fistic sau alune.
Desert cu lapte
Pofta buna!