Desert cu mascarpone si bezea
PrinteazaDesert cu mascarpone si bezea din: mascarpone, oua, albusuri, sare, zahar tos, zahar pudra si ciocolata.
pentru crema:
- 250 g mascarpone
- 2 oua
pentru bezele:
- 2 albusuri
- un praf sare
- 80 g zahar tos
- 80 g zahar pudra
pentru decor:
- 50 g ciocolata
Mod de preparare:
Pentru bezele, albusurile cu un praf de sare se bat foarte bine si, cand spma incepe sa se formeze, se adauga zaharul pudra, in ploaie, de mai multe ori. Cand s-a format spuma, se adauga zaharul tos si se amesteca usor. In tava de copt tapetata cu hartie se elibereaza cu posul mici gramajoare de spma.
Se dau la cuptor pentru doua ore, la foc foarte mic, si apoi se stinge focul si se lasa usa intredeschisa, pentru ca bezelele sa se raceasca asa.
Pentru crema, galbenusurile se amesteca cu mascarpone, iar separat, albusurile se bat spuma pana ce se intaresc. Apoi se adauga in crema de mascarpone si se incorporeaza usor. Se unesc bezelele doua cate doua in crema la mijloc, se asaza pe un gratar si se decoreaza cu sos de ciocolata topita.
Desert cu mascarpone si bezea
Pofta buna!
Incoming search terms:
- tort bezea cu mascarpone
- tort de bezea cu crema mascarpone