Desert cu morcovi si mascarpone
PrinteazaDesert cu morcovi si mascarpone din: morcovi, zahar, oua, faina, nuci, unt, scortisoara, mascarpone, frisca.
- 250 g morcovi raşi
- 125 g zahăr
- 2 ouă
- 200 g făină
- 60 g nuci
- 125 g unt topit
- un plic praf de copt
- scorţişoară
Pentru umplutură:
- 500 g mascarpone
- 100 g zahăr pudră
Pentru servit:
- 250 ml frişcă lichidă
- fructe
- sos de căpşune
- mentă
Mod de preparare:
Se amestecă ouăle cu zahărul şi, când ames-tecul a devenit spumos şi şi-a dublat volumul, se adaugă făina, puţin câte puţin.
Se pun apoi untul topit şi răcorit, amestecând continuu, scorţişoara, praful de copt, morcovii şi nucile, fără a întrerupe amestecarea.
Se toarnă aluatul într-o formă de tort şi se coace o oră. Se lasă apoi la răcit. Mascarpone se mixează cu zahărul.
Se taie blatul în două foi şi se aşază pe platoul de servit cu crema de mascarpone la mijloc. Se bate frişca rece şi se pune deasupra.
Se lasă la rece două ore.
Se serveşte cu fructe, sos de căpşune şi frunzuliţe de mentă.
Pofta buna!