Desert cu ness
PrinteazaO reteta delicioasa de desert cu: oua, ulei, zahar, faina, ness, frisca lichida, ciocolata alba, dulceata de coacaze.
Ingrediente:
- 5 oua
- 5 linguri ulei
- 250 g zahăr
- 250 g făină
- 3-4 linguriţe ness
Ingrediente umplutură :
- 250 g frişca lichidă
- 250 g ciocolată albă de menaj
- 3 linguriţe ness
- 4-5 linguri dulceaţă de coacăze sau de afine
Mod de preparare:
Pentru blat, baţi albuşurile spumă tare cu cinci linguri de apă rece, adaugi zahărul şi baţi până se topeşte.
Separat, mixezi gălbenuşurile cu nessul dizolvat în puţină apă şi cu uleiul şi le torni treptat peste albuşuri. Incorporezi făina uşor, amestecând de jos în sus. Torni compoziţia într-o tavă de cozonac unsă şi tapetată şi coci în cuptorul încins circa 45 de minute.
Laşi să se răcească în tavă, apoi o scoţi şi o tai, pe lungime, în trei. Pui frişca lichidă, nessul şi ciocolata albă rasă pe foc şi laşi până se topeşte, fără să o dai în clocot.
lei vasul de pe foc, laşi să se răcească bine şi baţi energic cu mixerul până capătă volum. Ar fi bine să fie pregătită de seara şi a doua zi o baţi cu mixerul. Opreşti 1/4 din cremă. Ungi primul blat cu un strat de cremă, cu un strat de dulceaţă, pui al doilea blat, dulceaţă, cremă şi al treilea blat.
După ce ai montat prăjitura, o acoperi cu crema păstrată, o introduci la frigider pentru câteva ore, după care o serveşti.
Pofta buna!