Desert cu ness

Printeaza

O reteta delicioasa de desert cu: oua, ulei, zahar, faina, ness, frisca lichida, ciocolata alba, dulceata de coacaze.

Ingrediente:

  • 5 oua
  • 5 linguri ulei
  • 250 g zahăr
  • 250 g făină
  • 3-4 linguriţe ness

Ingrediente umplutură :

  • 250 g frişca lichidă
  • 250 g ciocolată albă de menaj
  • 3 linguriţe ness
  • 4-5 linguri dulceaţă de coacăze sau de afine

 

Mod de preparare:

Pentru blat, baţi al­buşurile spumă tare cu cinci linguri de apă re­ce, adaugi zahărul şi baţi până se topeşte.

Separat, mixezi gălbe­nuşurile cu nessul di­zolvat în puţină apă şi cu uleiul şi le torni trep­tat peste albuşuri. In­corporezi făina uşor, amestecând de jos în sus. Torni compoziţia într-o tavă de cozonac unsă şi tapetată şi coci în cuptorul încins cir­ca 45 de minute.

Laşi să se răcească în tavă, apoi o scoţi şi o tai, pe lungime, în trei. Pui frişca lichidă, nessul şi ciocolata al­bă rasă pe foc şi laşi până se topeşte, fă­ră să o dai în clocot.

lei vasul de pe foc, laşi să se răcească bine şi baţi energic cu mixerul până capătă volum. Ar fi bine să fie pregătită de seara şi a doua zi o baţi cu mixerul. Opreşti 1/4 din cremă. Ungi primul blat cu un strat de cre­mă, cu un strat de dulceaţă, pui al doilea blat, dulceaţă, cremă şi al treilea blat.

După ce ai montat prăjitu­ra, o acoperi cu cre­ma păstrată, o intro­duci la frigider pen­tru câteva ore, după care o serveşti.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.