Desert cu nuca de cocos si stafide
PrinteazaDesert cu nuca de cocos si stafide din: nuca de cocos, zahar, lapte, sare, oua, stafide, rom.
- 3 ceşti de nucă de cocos rasă
- o ceaşcă de zahăr
- două ceşti de lapte
- un praf de sare
- 3 ouă bătute spumă
- o jumătate de ceaşcă de stafide
- 3 linguriţe de rom
Mod de preparare:
Se încălzeşte nuca de cocos, zahărul, laptele şi sarea la foc mediu, amestecând încontinuu. Se ia de pe foc şi se adaugă compoziţia în vasul cu ouă bătute, amestecându-se bine.
Se pune din nou vasul la foc mic, timp de opt minute, amestecând cu o spatulă din lemn, după care se ia de pe foc şi se adaugă romul şi stafidele. Se serveşte în căni sau boluri de porţelan ori sticlă termorezistentă.
Poftă bună!