Desert cu nuca si dovleac
PrinteazaDesert cu nuca si dovleac din: nuca, curmale, dovleac, nucsoara, scortisoara, cardamom, ulei.
- 300 g nucă
- 300 g curmale
- 1 1/2 cană dovleac
- 1/2 linguriţă nucşoară
- 1 linguriţă scorţişoară
- 1/2 linguriţă ghimbir ras proaspăt
- 1/2 linguriţă cardamom
- 2 linguri ulei de cocos
Mod de preparare:
Se macină în robotul de bucătărie 300 g nucă, nu foarte fin. Se adaugă 300 g curmale şi se procesează cca 3 minute. Se adaugă 1 1/2 cană dovleac copt, 1/2 linguriţă nucşoară, 1 linguriţă scorţişoară, 1/2 linguriţă ghimbir ras proaspăt, 1/2 linguriţă cardamom şi 2 linguri ulei de cocos şi se amestecă 2-3 minute.
Se poate servi imediat sau se păstrează la frigider.
Pofta buna!