Desert cu orez şi frişca

Printeaza

Desert cu orez şi frişca

Desert cu orez şi frişca

Ingrediente:

  • 300 ml frişca
  • 300 g orez
  • 350 g zahăr tos
  • 1,5 litri de lapte dulce
  • 80 g alune
  • zahăr vanilinat
  • o portocală
  • un vârf de cuţit de sare
  • esenţă de vanilie
  • pudră de scorţişoară
  • sirop de căpşuni
  • topping de căpşuni
  • fructe din compot

Preparare:

Orezul se spală în apă rece până când apa rămâne limpede. Laptele se pune la fiert şi când a început să clocotească se adaugă orezul. Se fierbe la foc mediu, având grijă să nu se prindă de fundul vasului sau să se afume.

Când orezul este pe jumătate fiert, se adaugă sarea şi zahărul.

După ce orezul este gata, se pun două pliculeţe cu zahăr vanilat, esenţa de vanilie şi coaja rasă de portocală.

Se lasă să se răcească orezul şi se formează mingiuţe cu ajutorul a două linguriţe.

Frişca se amestecă bine cu pudră de scorţişoară şi sirop de căpşuni până când rezultă un sos.

Se pun mingiuţele în acest sos, se stropesc cu topping de căpşuni şi se presară alunele sfărâmate. Se introduc la rece pentru zece minute, apoi se servesc

Se mai pot adăuga fructe din compot, scurse de suc şi tăiate în bucăţi mai mici.

Desert cu orez şi frişca.

Desert cu orez si frisca.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.