Desert cu paste, caise si lapte
PrinteazaDesert cu paste, caise si lapte din: fidea, zahar, oua, zahar vanilat, caise, lapte, sare.
- 500 g fidea
- 300 g zahăr
- 5 ouă
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 500 g caise
- 100 ml lapte
- sare
Mod de preparare:
Fierbi fideaua în apă cu sare pentru 5-7 minute. O scurgi apoi de apă şi o laşi să se răcească. Intr-un castron mare amesteci 200 g zahăr, zahărul vanilat cu laptele, 2 ouă întregi şi 3 gălbenuşuri, apoi.
Răstorni fideaua şi amesteci bine, ungi o formă cu unt şi torni jumătate din compoziţia cu fidea. Peste acestea pui jumătăţi de caise. Pui şi restul de fidea şi dai forma la cuptor pentru 20 de minute.
Baţi spumă cele 3 albuşuri cu 100 g zahăr. Bezeaua obţinută o torni peste fidea şi dai forma din nou la cuptor, până se întăreşte bezeaua. Serveşti desertul după ce s-a răcit.
Pofta buna!