Desert cu paste, caise si lapte

Printeaza

Desert cu paste, caise si lapte din: fidea, zahar, oua, zahar vanilat, caise, lapte, sare.

Ingrediente:Desert cu paste, caise si lapte

  • 500 g fidea
  • 300 g zahăr
  • 5 ouă
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 500 g caise
  • 100 ml lapte
  • sare

 

Mod de preparare:

Fierbi fideaua în apă cu sare pentru 5-7 minute. O scurgi apoi de apă şi o laşi să se răcească. In­tr-un castron mare amesteci 200 g zahăr, zahărul vanilat cu laptele, 2 ouă întregi şi 3 gălbenuşuri, apoi.

Răstorni fideaua şi amesteci bine, ungi o formă cu unt şi torni jumătate din compoziţia cu fidea. Peste acestea pui jumătăţi de caise. Pui şi restul de fidea şi dai forma la cuptor pentru 20 de minute.

Baţi spumă cele 3 albuşuri cu 100 g zahăr. Bezeaua obţinută o torni peste fidea şi dai forma din nou la cuptor, până se întăreşte be­zeaua. Serveşti desertul după ce s-a răcit.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.