Desert cu pepene roşu
PrinteazaO reteta de desert cu pepene rosu din: ulei, lapte, zahar, ou, sare, amoniac, esenta de vanilie, faina, pepene rosu, vin alb dulce, esenta de vanilie, zahar, frisca si lamaie.
pentru aluat:
- 4 linguri ulei
- 4 linguri lapte
- 4 linguri zahăr
- 1 ou
- 1 praf sare
- 1/6 linguriţă amoniac stins
- 1 esenţă de vanilie
- făină cât cuprinde
pentru umplutură:
- 1/2i pepene roşu
- 1 l vin alb dulce
- 4 pliculeţe gelatină
- 1 esenţă de vanilie
- 100 g zahăr
pentru decor:
- 250 g frişcă
- 1 lămâie
Mod de preparare:
Amesteci toate ingredientele şi frămânţi, împreună cu făina cernută, un aluat potrivit de tare. Pe o planşetă, întinzi o foaie subţire, din care tai, cu ajutorul unei miniforme de tort, patru cerculeţe (dacă doreşti, poţi folosi şi o formă mai mare). Aşezi cele 4 cerculeţe într-o tavă, în care pui hârtie de copt şi le coci timp de 15 minute, după care le laşi să se răcească.
Pregăteşti umplutura aşa: Gelatina o pui la înmuiat în 250 ml vin apoi, într-o cratiţă pe care o dai pe foc, adaugi zahărul, esenţa de vanilie şi vinul rămas. Laşi amestecul pe foc până se topeşte zahărul şi se dizolvă gelatina, după care dai compoziţia la răcit.
Cureţi pepenele de sâmburi şi îl tai cubuleţe potrivite ca mărime, în miniformele de tort, tapetezi marginile cu ajutorul unui plastic mai tare sau cu o folie de aluminiu, aşezi cerculeţele de aluat coapte, peste care pui cubuleţele de pepene.
Peste pepene torni gelatina, ca să acopere toate cubuleţele şi dai desertul la frigider timp de 2 ore, pentru a se închega gelatina. Scoţi cerculeţele de aluat din forme, le aşezi pe farfurii şi le ornezi cu frişcă şi lămâie tăiată fâşii subţiri, cu ajutorul unui cuţit special sau ajutată de curăţătorul de legume.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- desert cu pepene rosu