Desert cu pere si cascaval
PrinteazaDesert cu pere si cascaval din: pere, branza ricotta, gorgonzola, vin, miere, smantana, ulei, faina, oua, unt, vin, grappa, praf de copt, sare, suc de lamaie, coaja de lamaie.
- 2 pere mari
- 250 g branza ricotta
- 200 g gorgonzola
- 2 linguri vin alb sec
- o lingura miere
- 300 ml smantana consisntenta
- ulei
pentru aluat:
- 3-4 pahare de faina
- 2 oua
- 4 linguri unt
- 5 linguri vin alb sec
- o lingura grappa
- o lingurita praf de copt
- o lingurita sare
- suc si coaja de la o lamaie
Mod de preparare:
Pentru sos se da in clcoot smantana, se adauga gorgonzola faramitata si se amesteca pana cand compozitia devine omogena. Sosul se pastreaza cald.
Pentru umplutura se curata perele de coaja, li se inlatura cotorul si se taie cubulete. Se da in clocot vinul, in care se pune mierea; acest sos se toarna peste pere, se amesteca. Dupa 10 minute se scurge sucul din pere, si perele se amesteca cu branza ricotta.
Pentru aluat, se presara sare si praf de copt in doua pahare de faina, se amesteca cu coaja rasa de lamaie si cu unt moale. Apoi se toarna ouale batute, vinul, grappa si sucul de lamaie. pentru a obtine un aluat moale si elastic, se presara faina si se amesteca pana cand compoziia devine omogena.
Se intinde o foaie subtire, se taie patrate de 5×5 cm. In mijlocul fiecarui patrat, se pune o lingurita de amestec din pere si se modeleaza saculteti cu marginile atarnand. In friteuza se incinge uleiul pana la temperatura de 160-170 C. Saculetii se pun in uleiul incins si se lasa 2-3 minute, pana cand se rumenesc.
Cand se scot din ulei, se pun pe servetele de hartie. Cand sunt gata, se muta itnr-o farfurie incalzita, peste ei se toarna sosul cald si se servsc imediat.
Desert cu pere si cascaval
Pofta buna!