Desert cu pere şi castane

Printeaza

Desert cu pere şi castane

Desert cu pere şi castane

Ingrediente:

  • două pere
  • 150 g castane din conservă
  • 300 g brânză de vaci
  • 100 ml iaurt
  • 110 g zahăr tos
  • 50 g fistic
  • o jumătate de lămâie
  • un albuş
  • două pliculeţe cu zahăr vanilinat
  • topping de căpşuni
  • 100 g ciocolată albă
  • vişine şi cireşe din compot

Preparare:

Ciocolata se topeşte la bain-marie, se toarnă pe o bucată de folie de plastic şi se lasă să se întărească. e decupează triunghiuri sau alte forme cu un cuţit înfierbântat şi se introduc la rece.

Perele se curăţă de coajă şi de căsuţa cu seminţe, se pun într-o cratiţă împreună cu o cană de apă şi 50 g zahăr tos. Când s-au fiert, se scot cu o spumieră şi se lasă să se răcească.

Brânza de vaci se amestecă împreună cu restul de zahăr tos, zahărul vanilinat şi albuşul bătut spumă. Se adaugă sucul de lămâie, jumătate din cantitatea de castane tăiate mărunt şi se amestecă.

Se toarnă crema în forme de silicon sau în pahare şi se introduce la rece. Se lasă circa două ore, se stropeşte cu topping de căpşuni şi se serveşte alături de restul de castane, fistic tocat şi felii de pere.

Desert cu pere şi castane.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. N-am mancat niciodata castanet. O sa fac si eu acest desert.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.