Desert cu pere si scortisoara

Printeaza

Desert cu pere si scortisoara din: pere, zahar, unt, scortisoara.

Ingrediente:

  • 1 aluat foitaj
  • 3-4 pere
  • 100 g zahăr brun
  • 100 g unt
  • scorţişoară

 

Mod de preparare:

Topeşte untul într-un vas, adaugă zahărul şi lasă pe foc până se formează caramelul.

Adaugă jumătăţile de pere curăţate de coajă şi seminţe, presară scorţişoara şi mai lasă pe foc cinci minute, într-o formă de tartă, toarnă cu grijă caramelul şi aşază jumătăţile de pară, cu faţa în sus şi în formă de floricică.

Aşază deasupra aluatul decongelat şi îndoaie cu grijă marginile spre interior. Inţeapă-l cu furculiţa sau o scobitoare şi dă la cuptorul încins pentru 20-25 de minute.

Scoate tava şi lasă prăjitura să se răcorească câteva minute.

Răstoarn-o cu grijă pe un platou. Serveşte-o călduţă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.