Desert cu pere si scortisoara
PrinteazaDesert cu pere si scortisoara din: pere, zahar, unt, scortisoara.
- 1 aluat foitaj
- 3-4 pere
- 100 g zahăr brun
- 100 g unt
- scorţişoară
Mod de preparare:
Topeşte untul într-un vas, adaugă zahărul şi lasă pe foc până se formează caramelul.
Adaugă jumătăţile de pere curăţate de coajă şi seminţe, presară scorţişoara şi mai lasă pe foc cinci minute, într-o formă de tartă, toarnă cu grijă caramelul şi aşază jumătăţile de pară, cu faţa în sus şi în formă de floricică.
Aşază deasupra aluatul decongelat şi îndoaie cu grijă marginile spre interior. Inţeapă-l cu furculiţa sau o scobitoare şi dă la cuptorul încins pentru 20-25 de minute.
Scoate tava şi lasă prăjitura să se răcorească câteva minute.
Răstoarn-o cu grijă pe un platou. Serveşte-o călduţă.
Pofta buna!