Desert cu piersici si biscuiti
PrinteazaDesert cu piersici si biscuiti din: piersici, apa, zahar, lamaie, biscuiti.
- 6 piersici bine coapte
- 6 linguri cu apă
- 6 linguri cu zahăr
- 1 zahăr vanilinat
- 1/2 lămâie
- 6 biscuiţi populari
Mod de preparare:
Curăţaţi piersicile de coajă, desfaceţi-le în două şi lăsaţi-le deoparte. Faceţi un sirop din 6 linguri cu zahăr şi 6 linguri cu apă, lăsaţi să fiarbă 10 minute, puneţi piersicile în sirop pentru 2 minute, apoi împărţiţi-le în cupe.
Parfumaţi siropul cu vanilie şi coajă rasă de lămâie, adăugaţi zeama de la jumătate de lămâie şi mai fierbeţi 10 minute. Răciţi siropul, turnaţi-l peste piersici, ţineţi la rece.
Serviţi cu biscuiţi digestivi.
Pofta buna!