Desert cu piure de capsuni

Printeaza

Desert cu piure de capsuni din: oua, zahar, faina, cacao, unt, faina, capsuni, apa, zahar, frisca, mascarpone, foi de gelatina, capsuni.

Ingrediente:Desert_cu_piure_de_capsuni

pentru blat:

  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 80 g faina
  • 20 g cacao
  • cate 1 lingura unt si faina pentru forma

pentru crema si decor:

  • 300 g capsuni
  • 100 ml apa
  • 250 g zahar
  • 200 ml frisca lichida
  • 100 g mascarpone
  • 2 foi de gelatina
  • cateva capsuni pentru decor

 

Mod de preparare:

Tai căpşunile în 4 şi le pui la fiert cu apa şi 200 g zahăr. Când s-au înmuiat, le mizexi până obţii un piure din care vei folosi 200 ml. Hidratezi gelatina 5 minute în apă rece, apoi o topeşti pe foc mic.

Baţi frişca lichidă şi o amesteci cu mas-carpone, piureul de fructe şi gelatina călduţă. Baţi albuşurile spumă tare cu zahărul rămas, apoi adaugi treptat gălbenuşuri-le, făina, cacaua şi amesteci uşor, de jos în sus.

Torni aluatul în forma unsă şi tapetată. Il coci la foc mediu, 1/2 oră. Aşezi pe platou blatul şi montezi în jurul lui inelul formei de copt. întinzi deasupra crema, apoi introduci desertul în frigider pentru 3 1/2 ore. Inainte de servire, decorezi cu fructe.

Desert cu piure de capsuni

Desert_cu_piure_de_capsuni

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.