Desert cu piure de capsuni
PrinteazaDesert cu piure de capsuni din: oua, zahar, faina, cacao, unt, faina, capsuni, apa, zahar, frisca, mascarpone, foi de gelatina, capsuni.
pentru blat:
- 3 oua
- 100 g zahar
- 80 g faina
- 20 g cacao
- cate 1 lingura unt si faina pentru forma
pentru crema si decor:
- 300 g capsuni
- 100 ml apa
- 250 g zahar
- 200 ml frisca lichida
- 100 g mascarpone
- 2 foi de gelatina
- cateva capsuni pentru decor
Mod de preparare:
Tai căpşunile în 4 şi le pui la fiert cu apa şi 200 g zahăr. Când s-au înmuiat, le mizexi până obţii un piure din care vei folosi 200 ml. Hidratezi gelatina 5 minute în apă rece, apoi o topeşti pe foc mic.
Baţi frişca lichidă şi o amesteci cu mas-carpone, piureul de fructe şi gelatina călduţă. Baţi albuşurile spumă tare cu zahărul rămas, apoi adaugi treptat gălbenuşuri-le, făina, cacaua şi amesteci uşor, de jos în sus.
Torni aluatul în forma unsă şi tapetată. Il coci la foc mediu, 1/2 oră. Aşezi pe platou blatul şi montezi în jurul lui inelul formei de copt. întinzi deasupra crema, apoi introduci desertul în frigider pentru 3 1/2 ore. Inainte de servire, decorezi cu fructe.
Desert cu piure de capsuni
Pofta buna!