Desert cu portocale si ciocolata
PrinteazaDesert cu portocale si ciocolata din: faina, oua, zahar, praf de copt, dulceata, portocala, miere, unt, ciocolata.
- 1 portocală
- 80 g făină
- 3 ouă
- 100 g zahăr
- 1/2 linguriţă praf de copt
- 300 g dulceaţă de trandafiri
- 1 linguriţă miere
- 170 g ciocolată neagră
- 55 g unt
Mod de preparare:
Pentru ca prăjitura să aibă o aromă intensă de portocală, speli fructul şi-l pui la fiert 5 minute. Laşi portocala să se răcească, apoi o feliezi şi o pasezi cu blenderul. Separat, cerni făina împreună cu praful de copt.
Intr-un alt bol mixezi ouăle cu zahărul 10 minute. Amesteci făina cu mixul de ouă. Adaugi piureul de portocală. Aluatul obţinut îl torni într-o tavă tapetată şi-l dai la cuptorul preîncălzit la 180 °C 40 de minute.
Când blatul s-a răcit, îl tai în două felii egale.
Pentru a pregăti crema de ciocolată, topeşti pe baie de aburi ciocolata, untul şi mierea. Laşi să se răcorească puţin, apoi dai crema de ciocolată la frigider câteva minute.
Pentru asamblarea tortului, pui o bucată de blat pe un platou şi-l ungi cu dulceaţa de trandafiri. Acoperi cu celălalt blat, iar deasupra înveleşti prăjitura în cremă de ciocolată.
Pofta buna!