Desert cu rahat si nuci

Printeaza

Desert cu rahat si nuci din: faina, bicarbonat, nucsoara, scortisoara, unt, zahar, ou, miere, nuci, curmale, rahat, cacao, cocos.

Ingrediente:Desert cu rahat si nuci

Pentru aluat:

  • 350 g făină
  • 1 linguriţă bicarbonat de sodiu
  • 2 linguriţe nucşoară
  • 1 linguriţă scorţişoară
  • 125 g unt
  • 175 g zahăr
  • 1 ou
  • 4 linguri miere

Pentru umplutură:

  • 100 g miez de nuci
  • 4-5 curmale
  • 100 g rahat, tăiat
  • 2 linguriţe cacao
  • 1 praf de scorţişoară, opţional

Pentru decor:

  • feliute de rahat, optionai
  • feliute de nucă de cocos, optional

 

Mod de preparare:

Cerni făina într-un vas şi o amesteci cu bicarbonatul de sodiu, nucşoara şi scorţişoara. Adaugi untul şi mixezi până când compoziţia devine fărâmicioasă.

Incorporezi zahărul şi amesteci. Baţi oul cu mierea, le omogenizezi în compoziţie şi frămânţi până când se leagă aluatul, apoi îl înveleşti în folie de plastic si îl dai la frigider 15 minute.

Intre timp, prepari umplutura. Pui toate ingredientele într-un blender şi amesteci până obţii o pastă fină. Tapetezi o tavă cu hârtie de copt. întinzi aluatul pe o suprafaţă pudrată cu făină până obţii o foaie nu foarte groasă.

Decupezi forme rotunde, le aşezi în tavă, pui o linguriţă din umplutură şi le îndoi, fără să le suprapui marginile. Le dai la cuptorul încălzit, în prealabil, 12-15 minute.

Când s-au răcit, le decorezi, dacă vrei, cu feliuţe de rahat şi de nucă de cocos.

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.