Desert cu scortisoara si coriandru
PrinteazaDesert cu scortisoara si coriandru din: zahăr, apa, baton de scorţişoară, seminţe de coriandru, lapte praf, făină, sifon, praf de copt, cardamom, unt, ulei.
- 400 g zahăr
- 500 ml apă
- 1 baton de scorţişoară
- 1 linguriţă seminţe de coriandru
- 120 g lapte praf
- 75 g făină
- 100 ml sifon
- 4 linguriţă praf de copt
- 1 linguriţă cardamom măcinat
- 25 g unt
- ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
Se toarnă într-o oală 1/2 l apă şi se adaugă zahăr, batonul de scorţişoară şi cardamomul. Se încălzesc, amestecând, până ce se dizolvă zahărul. Se fierbe siropul cca 5 min. şi se lasă sa se raceasca.
Se a meste ca laptele cu faină, sifon, praf de copt şi cardamom; se înglobează untul, amestecând cu degetele. Se adaugă cca 80 ml apă şi se frământă cu mâinile un aluat vârtos.
Se încinge uleiul într-o tigaie. Se modelează biluţe de aluat, care se prăjesc cca 2 min. până ce devin crocante. Se scot cu lingura de spumă şi se lasă să se scurgă de excesul de grăsime pe prosoape de hârtie.
Biluţele se aşază într-un castron şi se toarnă deasupra siropul; înainte de servire se lasă să se marineze cca 30 min. în sirop.
Desert cu scortisoara si coriandru
Pofta buna!