Desert cu smochine uscate
PrinteazaDesert cu smochine uscate din: smochine uscate, ulei de cocos, miere, sirop de agave, fulgi de ovaz, merisoare, stafide,, caise uscate, nuci.
- 140g de smochine uscate, moi, tocate grosier
- 75g ulei de cocos
- 6 linguri de miere sau sirop de agave
- 300g fulgi de ovăz
- câte 50g de merişoare uscate şi stafide, tocate grosier
- 85g de caise uscate, tocate grosier
- 75g mix de nuci, tocate grosier
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 170°C. Tapetează cu hârtie de copt o tavă pătrată, cu latura de 20cm. Pune smochinele într-o oală mică, în 150ml de apă şi fierbe-le până când lichidul scade la jumătate. Transferă-le în robotul de bucătărie şi pasează-le.
Topeşte uleiul de cocos şi siropul împreună, la foc mic, apoi încorporează lichidul în pasta de smochine. Pune fulgii de ovăz, fructele uscate şi nucile într-un bol şi amestecă-le bine, apoi toarnă peste ele mixul umed şi amestecă bine pentru a se omogeniza.
Transferă acest mix în tavă şi coace-l 25-30 de minute. Lasă-l să se răcească înainte de a-l tăia în bucăţi.
Desert cu smochine uscate
Pofta buna!