Desert cu zmeura si mascarpone
PrinteazaDesert cu zmeura si mascarpone din: zmeura, zahar, mascarpone, ciocolata, frisca, piscoturi.
- 200 g zmeură
- 100 g zahăr
- 250 g mascarpone
- 150 g ciocolată albă
- 200 g frişcă
- 20 de piscoturi
Mod de preparare:
Se amestecă 200 g zmeură cu 50 g zahăr şi se pun pe foc 10 min., amestecând din când în când. Se mixează 250 g mascarpone cu 50 g zahăr pudră şi 150 g ciocolată albă topită, apoi se încorporează 200 g frişcă bătută.
In boluri sau pahare se repartizează 20 de pişcoturi rupte bucăţele şi înmuiate într-o cană de cafea. Straturile de pişcoturi alternează cu cremă de mascarpone şi sos de zmeură. Ultimul strat va fi de cremă.
Se decorează cu zmeură şi se dă la frigider câteva ore.
Pofta buna!