Desert de mere coapte

Printeaza

Desert de mere coapte din: mere, malai, lapte, smantana, muguri de pin, stafide, unt, zahar, rachiu de mere, zahar vanilat, smantana.

Ingrediente:Desert de mere coapte

  • 4 mere
  • 50 g malai
  • 200 ml lapte
  • 50 ml smantana
  • 50 g muguri de pin
  • 50 g stafide
  • 30 g unt
  • 150 g zahar
  • 50 ml rachiu de mere
  • 1 plic zahar vanilat
  • ornare:
  • 500 ml smantana
  • 1 lingura zahar

 

Mod de preparare:

Curăţaţi merele, eliminaţi cotorul şi seminţele. Puneţi stafidele la înmuiat în rachiul de mere pentru 30 de minute. Ungeţi cu unt un vas termorezistent şi puneţi merele în vas, presăraţi cu 50 g zahăr şi dati la cuptor, la foc iute, timp de 30 de minute.

Intr-o cratita mica, la foc mic, adaugati mugurii de pin cu 30g zahăr. Amestecaţi şi luaţi vasul de pe foc în momentul în care mugurii sunt rumeniţi. Puneţi la fiert laptele, smântâna, zahărul rămas şi zahărul vanilat.

Când amestecul începe să fiarbă, incorporati mălaiul amestecând pentru a nu se forma cocoloaşe.

Fierbeţi timp de 20 de minute, amestecând continuu. Când este gata, incorporati stafidele şi transferati într-o tavă unsă cu unt. Uniformizati şi lăsaţi la răcit. Decupaţi forme rotunde.

Puneţi pe farfurie rondele, garnisiti cu mere coapte, frişcă bătută din smântână proaspătă cu zahăr.

Presăraţi muguri de pin.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.