Desert de post: Strudel cu mere
PrinteazaStrudel cu mere de post din: foi de placinta, mere, zahar, nuca de cocos, stafide, lamaie, vanilie, scortisoara, margarina, ulei.
- foi de plăcintă (din comerţ)
- 1 kg mere
- 200 g zahăr
- 100 g nucă de cocos rasă
- 100 g stafide
- zeamă de lămâie
- vanilie
- scorţişoară
- 100 g margarină
- ulei
Mod de preparare:
Se curăţă merele şi apoi se taie în bucăţele mici. Merele se pun într-un castron, cu zahărul şi zeama de la o lămâie, şi se lasă câteva ore. Apoi se storc si se amestecă împreună cu nuca de cocos rasă, stafidele, scorţişoara şi vanilia.
Amestecul se întinde pe foile de plăcintă unse cu margarină, se rulează, apoi se aşază într-o tavă unsă sau cu hârtie pentru copt. Se unge fiecare rulou cu ulei şi se presară cu puţin zahăr. Se coace la foc potrivit.
După ce s-a copt şi răcit, se taie în bucăţi.
Strudel cu mere
Pofta buna!