Desert delicios cu pere
PrinteazaButurugi cu pere din: faina, zahar, cacao, galbenus, unt, migdale, pere, zahar, vin si amidon.
blat:
- 150 g faina
- 50 g zahar
- 2 linguri cacao
- 1 galbenus
- 125 g unt
- 50 g migdale tocate
umplutura:
- 2 pere
- 50 g zahar
- 100 ml vin alb sec
- 1 lingurita rasa amidon
Mod de preparare:
Se amestecă făina cu zahăr şi cacao şi se aşază pe planşetă. Se face o gropiţă la mijloc şi se aşază înăuntru gălbenuşul. Se aşază de jur împrejur bucăţele de unt şi se toacă totul cu cuţitul, în toate direcţiile.
Se adaugă migdalele şi se frământă rapid; se modelează o bilă de aluat şi se înfăşoară în folie.
Se dă la frigider cca 30 min. Se încinge cuptorul la 200°C. Se decojesc perele, se spală şi se curăţă de cotoare; se taie pulpa cuburi.
Se dau în clocot cu zahăr şi vin şi se adaugă amidonul dizolvat în apă rece; se lasă să se întărească şi apoi se lasă să se răcească.
Se ung 4 forme (de cca 200 ml). Pe planşeta tapetată cu făină se întinde o foaie subţire de aluat; se decupează 4 cercuri (0 6 cm), care se aşază în forme.
Din restul de aluat se taie 4 fâşii (16×6 cm) în care se îmbracă marginea formelor. Se aşază în mijloc perele şi se coc tartele cca 20-25 min. Se lasă să se răcească.
Buturugi cu pere
Pofta buna!
Ce bine arata desertul asta!