Desert dietetic – Fursecuri cu fulgi de orz si fructe
PrinteazaFursecuri cu fulgi de orz si fructe din: fulgi de orz, faina, alune, caise, curmale, seminte de floarea-soarelui, ulei, suc de mere, praf de copt, unt.
- 50 g fulgi de orz
- 50 g făină
- 50 g alune tocate mărunt
- 50 g caise uscate
- 50 g curmale fără sâmburi
- 50 g seminţe de floarea-soarelui
- 2 linguri ulei
- 4 linguri suc proaspăt de mere
- 1/2 linguriţă praf de copt
- unt pentru uns tava
Mod de preparare:
Intr -un castron mare amesteci alunele tocate, seminţele de floarea-soare-lui, caisele şi curmalele tocate mărunt. Pui fulgii de ovăz într-un castronel şi îi stropeşti cu sucul proaspăt de mere.
Ii adaugi în castronul cu fructe uscate şi seminţe împreună cu făina şi praful de copt. Omogenizezi compoziţia şi încorporezi uleiul, după care frămânţi până când se adună aluatul.
Cu mâinile umezite, iei câte o liguriţă de amestec şi modelezi sub forma unor sfere de dimensiunea unei caise mici.
Presezi puţin, netezeşti marginile şi le aşezi pe o tavă mare, unsă cu unt.
Coci fursecurile 10-15 minute sau până se rumenesc la suprafaţă.
Le laşi să se răcească pe un grătar. Pot fi păstrate până la 4 zile, într-un recipient închis ermetic.
Fursecuri cu fulgi de orz si fructe
Pofta buna!