Desert din fructe de padure
PrinteazaDesert din fructe de padure din: fructe, frisca, zahar, oua, faina.
- 300 g fructe de pădure
- 400 ml frişcă lichidă
- 200 g zahăr
Pentru blat:
- 6 ouă, separate
- 6 linguri cu făină
- 6 linguri zahăr
Mod de preparare:
Bate albuşurile spumă cu un praf de sare. Freacă gălbenuşurile cu zahărul. Incorporează cu mişcări de sus în jos făina şi albuşurile.
Tapetează tava cu hârtie de copt şi toarnă compoziţia.
Dă la cuptorul încins pentru 10-15 minute. Când s-a răcorit, răstoarnă pandişpanul şi dezlipeşte cu grijă hârtia de copt.
Decupează cercuri din blat. Uneşte-le cu frişca bătută cu 100 g zahărşi formează turnuleţe după preferinţă (din 2, 3 sau mai multe straturi). Imbracă turnuleţele cu frişcă.
Pentru sos, pune pe foc fructele de pădure cu 100 g de zahăr şi lasă să dea în clocot. La final, stropeşte prăjitura cu sos de fructe de pădure.
Lasă puţin la rece, ca să se pătrundă aromele.
Desert din fructe de padure
Pofta buna!