Desert din panettone cu bulgăraşi de nuga, nucă de cocos şi ciocolată
PrinteazaO reteta simpla de Desert din panettone cu bulgăraşi de nuga, nucă de cocos şi ciocolată din: panettone, mascarpone, zahar, galbenusuri, zahar vanilat, nuga, ricotta, zahar, fulgi de nuca de cocos, fulgi de migdale, cacao si alune de padure.
pentru blat:
- 250 g panettone (sau cozonac)
pentru spumă:
- 300 g mascarpone
- 75 g zahăr
- 3 gălbenuşuri
- 1 plic zahăr vanilat
pentru bulgăraşii de nuga:
- 130 g nuga
- 200 g ricotta
- 35 g zahăr
pentru bulgăraşii cu nucă de cocos:
- 200 g ricotta
- 40 g fulgi de nucă de cocos
- 35 g zahăr
- 30 g fulgi de migdale
- 20 g cacao neagră
pentru bulgăraşii de ciocolată:
- 200 g ricotta
- 4 linguriţe cacao neagră
- 70 g alune de pădure;
- 40 g zahăr
Mod de preparare:
Taie felii de 1 cm grosime din panettone, apoi decupează din ele triunghiuri cu latura de 7-8 cm şi aşază-le într-o tavă. Dă-le la cuptor 10 minute, la 180° C, până când se rumenesc uşor. Bate gălbenuşurile cu zahărul până când devin spumoase.
Adaugă zahărul vanilat şi crema mascarpone, amestecă bine până când obţii o compoziţie omogenă şi pune-o în frigider 1 oră.
Pune într-un castron din inox ricotta, zahărul, nuga tocată mărunt şi omogenizează-le bine. Formează bulete de mărimea unei nuci şi pune-le în frigider să se întărească.
Intr-un alt castron, pune ricotta, zahărul şi cacao neagră cernută. Amestecă bine şi formează biluţe de mărimea unei nuci, tăvăleşte-le prin alunele prăjite şi sfărâmate şi pune-le în frigider.
Pune ricotta, zahărul şi fulgii de nucă de cocos într-un alt castron, amestecă şi formează biluţe de mărimea unei nuci.
Tăvăleşte-le prin fulgii de migdale şi presară-le cu puţină cacao cernută. Pune-le în frigider să se întărească.
Pune crema de mascarpone pe jumătate din triunghiurile de panettone cu ajutorul unui poş. Acoperă-le cu celelalte triunghiuri.
Aşază o buletă de nucă de cocos şi una de ciocolată deasupra. Pune-o pe cea cu nuga alături, pe farfurie. Serveşte imediat.
Desert din panettone cu bulgăraşi de nuga, nucă de cocos şi ciocolată
Pofta buna!