Desert dulce cu nuci, mere si stafide
PrinteazaDesert dulce cu nuci, mere si stafide din: ouă, zahăr vanilat, sare, stafide, faina, unt, mar, nuci, zahăr pudră.
- 4 ouă
- 4 linguri zahăr vanilat
- 1 praf sare
- 50 g stafide
- 200 g făină
- 250 ml lapte
- 2 linguri unt
- 1 măr
- 50 g nuci
- zahăr pudră
Mod de preparare:
Se separă ouăle; se bate într-un castron jumătate din cantitatea de zahăr cu gălbenuş şi un praf de sare. Se spală stafidele cu apă fierbinte şi se tamponează cu prosoape de hârtie.
Se adaugă în trema de ouă laptele şi făina cernută şi se amestecă bătând cu telul.
Se lasă puţin să se odihnească la frigider, apoi se înglobează albuşul bătut.
Se topeşte 1 lingură de unt în tigaie şi se toarnă aluatul; se presară stafide.
Se acoperă vasul cu un capâc şi se coace omleta dulce la foc moale – stratul de aluat trebuie să aibă cca 2-3 cm.
După cca 4 min. se întoarce şi se coace şi pe cealaltă parte.
Se transferă pe un fund de lemn şi se rupe bucăţi cu ajutorul a 2 furculiţe.
Restul de unt se topeşte într-o tigaie cu fund gros; se presară restul de zahăr şi se încălzeşte până ce zahărul începe să se caramelizeze.
Se decojesc merele şi pulpa se taie cuburi care se adaugă în tigaie, cu nucile tocate.
Se amestecă, iar la final se adaugă şi bucăţile de omletă dulce.
Se amestecă şi se repartizează în farfurii; se serveşte papara fierbinte, pudrată cu zahăr.
Desert dulce cu nuci, mere si stafide
Pofta buna!