Tiramisu – un desert italian clasic din: galbenusuri de ou, zahar , mascarpone, frisca, piscoturi, cafea espresso, lichior, cacao, ciocolata. Ingrediente: Pentru crema mascarpone: 4 gălbenușuri de ou 100g zahăr 500g mascarpone 200ml frișcă lichidă Pentru asamblare: 300g pișcoturi Savoiardi (sau ladyfingers) 300ml cafea espresso tare, răcită 2-3 linguri de lichior (Amaretto sau Marsala, opțional) […]
Desert cu dulceata
PrinteazaDesert cu dulceata din: dulceata de visine, faina, miere, zahar, unt, lapte, ou, rom, bicarbonat.
Ingrediente:
- 1/2 borcan cu dulceaţă de vişine
- 400 g făină
- 150 g miere
- 150 g zahăr
- 50 g unt
- 50 ml lapte
- 1 ou
- 1 fiolă cu esenţă de rom
- 1 linguriţă cu bicarbonat
Mod de preparare:
Intr-o crăticioară, pune mierea, zahărul, untul, oul, laptele, esenţa de rom şi bicarbonatul.
Bate cu telul, pe foc mic, până când compoziţia începe să fiarbă şi îşi dublează volumul, la vasul de pe foc şi adaugă toată făina, amestecând repede cu telul sau cu lingura de lemn.
Lasă să se răcească atât cât să se poată lucra cu mâna (nu trebuie să fie rece). Pune câte o bucată pe masa presărată cu făină şi întinde bine. Aşază foaia pe fundul unei tăvi pudrate cu făină. Coace la cuptor cinci minute.
Procedează la fel cu restul compoziţiei. Aşază foile una peste alta, dar nu înainte de a le unge cu dulceaţă de vişine.
Desert cu dulceata
Pofta buna!
Cremă de Zahăr Ars – Rețeta Tradițională Pentru Desertul Tău Preferat
Cremă de Zahăr Ars – Rețeta Tradițională Pentru Desertul Tău Preferat din: lapte, oua, zahar, zahar vanilat, sare. Ingrediente: 1 litru de lapte 8 ouă 200g zahăr 2 plicuri de zahăr vanilat Un praf de sare Pentru caramel: 150g zahăr 50ml apă Mod de preparare: Într-o cratiță, topește zahărul pentru caramel până devine […]