Desert cu fistic, nuci si susan

Printeaza

Desert cu fistic, nuci si susan din: suc de struguri rosii, faina, nuci, fistic, susan, ulei.

Ingrediente:

  • 2 l suc de struguri rosii
  • 250 g faina
  • 2 albusuri
  • 250 g nuci
  • 250 g fistic
  • 20 g susan
  • un pic de ulei

 

Mod de preparare:

Se presează struguri roşii pentru a obţine doi litri de suc de struguri care, după ce a fost filtrat, se pune la fiert pentru o oră.

Se trage de pe foc, se lasă să se răcorească şi apoi se toarnă cele două albuşuri bătute. Se amestecă si se lasă aşa 60 de minute.

După acest timp, sucul se strecoară din nou, se amestecă cu făina desfăcută cu puţin suc înainte, şi se pune la foc pentru 20 de minute, amestecând mereu să nu se prindă.

Se trage de pe foc si se adaugă nucile, susanul şi fisticul uşor mărunţite.

Se pregateste o tava care se unge cu un pic de ulei si se toarna amestecul.

Se niveleaza si se lasa doua zile sa se usuce. Apoi se taie.

 

Desert cu fistic, nuci si susan

Desert_cu_fistic_nuci_si_susan

Pofta buna!

 

3 comentarii

  1. De ce trebuie sa fierbem atat sucul de struguri?Cat mai ramane din el?De ce trebuie sa stea amestecat cu albusurile o ora?
    Ma tenteaza reteta si am aceste nelamuriri!
    Multumesc!

  2. Sucul de struguri trebuie fiert pentru a deveni mai gros, sa arate ca un sos, altfel este prea mult lichid si nu ne reuseste desertul. Trebuie lasat cu albusurile o ora pentru a se amesteca mai bine aromele si pentru ca amestecul are nevoie de pauza si astfel se lucreaza mai bine si nu se taie

  3. Multumesc pentru raspuns!Amestecul se poate taia?Deci trebuie lucrata cu atentie.Saptamana asta musai o incerc….o sa va spun ce a iesit!
    O dupa ameaza minunata!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.