Desert cu fistic
PrinteazaDesert cu fistic din: oua, faina, zahar, praf de copt, cacao, ulei, sare, afine, nuca, fistic.
- 5 ouă
- 200 g făină
- 200 g zahăr
- 1 plic praf de copt
- 2 linguri cacao
- 4 linguri ulei
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 1 praf sare
- 1 fiolă esenţă portocale
- 200 g afine
- 50 g nucă măcinată
- 50 g fistic măcinat
- zahar pudră
Mod de preparare:
Separi albuşurile de gălbenuşuri şi baţi albuşurile spumă tare cu sarea. Adaugi zahărul şi zahărul vanilat şi mixezi până când spuma devine tare şi lucioasă.
Freci gălbenuşurile cu uleiul şi cu esenţa de portocale, apoi, cu o spatulă, le încorporezi în albuşuri. Amesteci făina cu praful de copt şi le omogenizezi în compoziţie. împărţi aluatul în două.
Incorporezi într-unul nuca, ca-caua şi fisticul. Tapetezi o tavă şi torni aluatul alb, apoi pe cel cu cacao şi amesteci uşor cu o furculiţă. Presari afinele şi dai la cuptorul încins 35-40 de minute.
Il decorezi cu zahăr pudră.
Pofta buna!