Desert: Flan de lamaie
PrinteazaFlan de lamaie din: faina, margarina, oua, zahar, sare, suc de lamaie, lapte, amidon.
- 250 g făină
- 120 g margarină
- un ou
- o lingură zahăr
- un praf sare
- 3 linguri apă rece
Pentru crema:
- sucul unei lămâi
- un litru lapte
- 6 ouă
- 160 g zahăr pudră
- 120 g amidon
Mod de preparare:
Pentru cremă, laptele si sucul de lămâie se pun pe foc să clocotească. Ouăle se amestecă cu zahărul pudră şi se adaugă amidonul. Se toarnă laptele, în mai multe reprize, amestecând continuu şi se pune 2 minute pe foc.
Pentru aluat se amestecă bine ingredientele uscate apoi se adaugă oul şi apa. Se unge forma de copt şi se presară cu făină, se pune aluatul, se înţeapă cu furculiţa şi apoi se toarnă crema fiartă 2 minute.
Se lasă la copt 40 de minute.
Pofta buna!