Desert in foitaj

Printeaza

Desert in foitaj din: aluat foitaj, lapte, zahar, faina, oua, vanilie.

Ingrediente:

  • un pachet aluat foitaj decongelat
  • 500 ml lapte
  • 250 g zahăr
  • 35 g făină
  • 4 gălbenuşuri + un ou
  • o păstaie vanilie
  • sucul unei lămâi
  • un praf sare

 

Mod de preparare:

Desert in foitaj: Se fierbe laptele cu păstaia de vanilie tăiată în două. Se amestecă separat făina cu zahărul şi sarea. Când laptele a fiert, se trage de pe foc, se strecoară pentru a înlătura vanilia şi se toarnă apoi peste făină.

Adaugă 4 gălbenuşuri şi un ou întreg şi 3 linguri cu suc de lămâie. Se amestecă energic.

Repartizează aluatul tăiat în forme mici de copt, se pune amestecul cu lapte şi ouă şi se coace 10 minute.

 

Pofta buna!

 

Desert cu biscuiti la pahar

Desert cu fulgi de ovaz

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.