Desert in foitaj
PrinteazaDesert in foitaj din: aluat foitaj, lapte, zahar, faina, oua, vanilie.
Ingrediente:
- un pachet aluat foitaj decongelat
- 500 ml lapte
- 250 g zahăr
- 35 g făină
- 4 gălbenuşuri + un ou
- o păstaie vanilie
- sucul unei lămâi
- un praf sare
Mod de preparare:
Desert in foitaj: Se fierbe laptele cu păstaia de vanilie tăiată în două. Se amestecă separat făina cu zahărul şi sarea. Când laptele a fiert, se trage de pe foc, se strecoară pentru a înlătura vanilia şi se toarnă apoi peste făină.
Adaugă 4 gălbenuşuri şi un ou întreg şi 3 linguri cu suc de lămâie. Se amestecă energic.
Repartizează aluatul tăiat în forme mici de copt, se pune amestecul cu lapte şi ouă şi se coace 10 minute.
Pofta buna!