Desert cu fragi si capsuni
PrinteazaDesert cu fragi si capsuni din: biscuiti, ciocolata neagra, unt topit, ciocolata alba, gelatina, zahar pudra, crema de branza, esenta de trandafiri, smantana, piure de fragi, capsuni.
Ingrediente:
- 70 g biscuiţi
- 50 g ciocolată neagră, topită
- 50 g unt topit
pentru umplutura:
- 100 g ciocolată albă ruptă în bucăţi
- 3 linguriţe cu gelatină
- 120 g zahăr pudră
- 1 cană cu cremă de brânză moale
- 1/2 linguriţă cu esenţă de trandafiri
- 1 cană cu smântână
topping:
- 2 linguriţe cu gelatină
- 150 g piure de fragi sau căpşuni
- 6 fragi sau căpşuni, tăiate în felii subţiri
Mod de preparare:
Pisează biscuiţii, adaugă ciocolata şi untul şi omogenizează. Pune acest amestec la baza unei tăvi tapetate, cu dimensiunile de 20×20 cm şi lasă la frigider să se întărească.
Pentru umplutură: topeşte ciocolata albă la bain-marie şi las-o să se răcească puţin. Inmoaie gelatina în apă rece, 5 minute.
Intr-un castron, amestecă ciocolata, zahărul, crema de brânză, esenţa de trandafiri şi smântâna.
Topeşte gelatina la bain-marie până devine lichidă şi adaug-o în acest amestec, toarnă totul în tavă, peste baza de biscuiţi.
Pentru topping: dizolvă gelatina în 2 linguri de apă, apoi topeşte-o la bain-marie. Amestecă piureul de căpşuni cu gelatina şi acoperă prăjitura.
Aşază felii de fragi deasupra. Lasă la frigider timp de 4 ore. Pentru a servi, taie prăjitura în forma dorită.
Desert cu fragi si capsuni
Pofta buna!