Desert cu fragi si capsuni

Printeaza

Desert cu fragi si capsuni din: biscuiti, ciocolata neagra, unt topit, ciocolata alba, gelatina, zahar pudra, crema de branza, esenta de trandafiri, smantana, piure de fragi, capsuni.

Ingrediente: 

  • 70 g biscuiţi
  • 50 g ciocolată neagră, topită
  • 50 g unt topit

pentru umplutura:

  • 100 g ciocolată albă ruptă în bucăţi
  • 3 linguriţe cu gelatină
  • 120 g zahăr pudră
  • 1 cană cu cremă de brânză moale
  • 1/2 linguriţă cu esenţă de trandafiri
  • 1 cană cu smântână

topping:

  • 2 linguriţe cu gelatină
  • 150 g piure de fragi sau căpşuni
  • 6 fragi sau căpşuni, tăiate în felii subţiri

 

Mod de preparare:

Pisează biscuiţii, adaugă ciocolata şi untul şi omogenizează. Pune acest amestec la baza unei tăvi tapetate, cu dimensiunile de 20×20 cm şi lasă la frigider să se întărească.

Pentru umplutură: topeşte ciocolata albă la bain-marie şi las-o să se răcească puţin. Inmoaie gelatina în apă rece, 5 minute.

Intr-un castron, amestecă ciocolata, zahărul, crema de brânză, esenţa de trandafiri şi smântâna.

Topeşte gelatina la bain-marie până devine lichidă şi adaug-o în acest amestec, toarnă totul în tavă, peste baza de biscuiţi.

Pentru topping: dizolvă gelatina în 2 linguri de apă, apoi topeşte-o la bain-marie. Amestecă piureul de căpşuni cu gelatina şi acoperă prăjitura.

Aşază felii de fragi deasupra. Lasă la frigider timp de 4 ore. Pentru a servi, taie prăjitura în forma dorită.

 

Desert cu fragi si capsuni

Desert_cu_fragi_si_capsuni

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.