Desert frantuzesc: Creme brulee
PrinteazaCreme brulee din: smantana, vanilie, zahar caster, oua, zahar.
- 450 ml smântână
- 1 baton de vanilie
- 3 linguri zahăr caster (zahăr fin granulat, folosit în special în SUA şi Marea Britanie)
- 5 gălbenuşuri de ou
- 65 g zahăr
Mod de preparare:
Incălziţi cuptorul la 180°C.
Puneţi smântână şi batonul de vanilie într-o cratiţâ la foc mic. Lăsaţi să fiarbă în clocot mic 3 minute, apoi daţi deoparte 20 de minute. Adăugaţi apoi gălbenuşurile şi zahărul şi lăsaţi să fiarbă amestecând continuu, până se îngroaşă suficient, să poată acoperi dosul unei linguri. Scoateţi din cremă batonul de vanilie.
Turnaţi amestecul în patru forme de 50 ml pe care le aşezaţi într-un vas de copt. Umpleţi vasul cu apă până la jumătate din înălţimea formelor. Lăsaţi în cuptorul preîncălzit 20 de minute.
Scoateţi formele din vasul de copt şi daţi-le la frigider 1 oră. Aşezaţi-le într-o tavă şi presăraţi zahăr granulat. Puneţi în jurul formelor în tavă cuburi de gheaţă. Aşezaţi tava pe grătarul cuptorului încins în prealabil până se topeşte zahărul şi devine auriu.
Pofta buna!