Desert cu frisca si ciocolata cu lapte

Printeaza

Desert cu frisca si ciocolata cu lapte din: oua, zahar pudra, faina, amidon, cacao, sare, frisca, ciocolata neagra, ciocolata cu lapte, fructe.

Ingrediente:

pentru blat:

  • 4 oua
  • 120 g zahar pudra
  • 20 g faina
  • 50 g amidon
  • 25 g cacao
  • un praf sare

pentru umplutura:

  • 300 ml frisca lichida
  • 100 g ciocolata neagra

pentru glazura:

  • 200 g ciocolata cu lapte

pentru decor:

  • fructe, dupa gust

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, se freacă energic gălbenuşurile cu zahărul, până ce se formează o cremă spumoasă.

Se bat albuşurile cu un praf de sare şi apoi spuma se adaugă peste gălbenuşuri.

Se adaugă făina, amidonul şi cacaua amestecate înainte şi cernute. Se amestecă cu delicateţe.

Se toarnă aluatul într-o tavă de copt tapetată cu hârtie şi se coace 5-7 minute.

Se scoate, se înlătură hârtia şi se acoperă cu un prosop de bucătărie umezit. Se lasă aşa să se răcească.

Pentru cele două umpluturi, se bat 200 ml frişcă, iar restul de 100 ml se fierb şi se toarnă peste ciocolata ruptă bucăţi.

Se amestecă.

Pentru asamblare, se decupează rondele din foaia de aluat coaptă şi se aşază în turnuleţe cu cele două tipuri de umplutură.

Se aşază turnuleţe în tava mare de aragaz şi se toarnă ciocolata topită. Se lasă să se închege şi se dau la frigider până la servire.

Se ornează cu felii de fructe, după gust.

 

Desert cu frisca si ciocolata cu lapte

Desert_cu_frisca_si_ciocolata_cu_lapte

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Imi place desertul asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.