Rubarbă Coaptă cu Portocale și Anason Stelat din: rubarba, suc si coaja de portocala, zahar brun, anason stelat, vanilie. Cu o combinație îndrăzneață de arome, rubarba coaptă cu portocale și anason stelat este un desert simplu de realizat, care aduce un omagiu bogăției gusturilor primăverii. Această rețetă transformă rubarba, adesea considerată o legumă umilă, într-o […]
Desert cu frisca si rubarba
PrinteazaDesert cu frisca si rubarba din: rubarba, zahar, apa de trandafiri, smantana, zahar pudra, rahar, fistic.
Ingrediente:
- 250g de rubarbă, tocată
- 25g de zahăr
- câteva picături apă de trandafiri
- 300ml de smântână pentru frişcă
- 50g de zahăr pudră
- 100ml de smântână pentru frişcă
- 4 bucăţi de rahat turcesc cu trandafiri, tocat
- 25g de fistic, prăjit şi zdrobit
Mod de preparare:
Desert cu frisca si rubarba: Incălzeşte rubarba încet într-o oală, împreună cu zahărul şi 2 linguri de apă, timp de 8-10 minute sau până când se înmoaie, dar îşi păstrează forma, ia-o de pe foc şi adaugă apă de trandafiri, după gust, apoi las-o să se răcească de tot.
Intr-un bol mare, bate smântână şi zahărul pudră pentru a face frişcă, apoi încorporează smântână pentru gătit.
In mai multe pahare de îngheţată sau într-un singur bol, alternează straturile de cremă şi cele de rubarbă. Decorează cu bucăţile de rahat turcesc şi fistic şi serveşte imediat.
Pofta buna!