Desert cu fructe si crema de branza din: crema de branza, lapte, gris, unt, frisca, ou, zahar, pere, lamaie, mere, scortisoara, ghimbir.
Ingrediente:
250 g crema fina de branza
150 ml lapte dulce pasteurizat
2-3 linguri griş
20 g unt
2 linguri frişcă
1 gălbenuş
4 linguri zahăr brun
1 plic zahăr vanilinat
2 pere
zeama de la 1/2 lămâie
2 mere
scorţişoară măcinată
ghimbir uscat fin măcinat
Mod de preparare:
Fierbi grişul în laptele clocotit, amestecând energic până se îngroaşă. Iei vasul de pe foc şi încorporezi gălbenuşul, zahărul vanilinat şi 2 linguri de zahăr brun.
In timp ce se răceşte grişul, tai perele în cubuleţe şi le stropeşti cu zeamă de lămâie. Amesteci uşor şi presari ghimbir măcinat.
Tai merele cubuleţe de 1 cm şi le căleşti puţin într-un vas termorezistent, împreună cu zahărul brun rămas şi cu scorţişoara.
Când grişul s-a răcit, încorporezi crema de brânză, untul moale, la temperatura camerei şi frişca.
Pui în cupe, în straturi alternative, cremă şi fructe, terminând cu fructe.
Păstrezi cupele la rece 1 oră, înainte de servire.
Desert cu fructe si crema de iaurt din: mix de fructe, crema de branza, iaurt, esenta de vanilie, zahar, alune. Ingrediente: mix de fructe, la alegere 50gr crema de branza 150gr iaurt degresat 1 lingurita esenta de vanilie 1 lingurita zahar 3 linguri alune, maruntite Mod de preparare: Spalati, curatati si maruntiti fructele. […]
Desert dulce cu fructe din: oua, zahar, banana, ciocolata, fructe de padure. Ingrediente: 2 albuşuri 6 linguri zahăr 1 banană ciocolată, opţional fructe de pădure, opţional Mod de preparare: Baţi albuşurile spumă, apoi încorporezi zahărul. Cu ajutorul unui blender, mixezi banana până devine piure, apoi încorporezi în ea albuşurile. Pui spuma în boluri şi […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.