Desert cu fructe exotice
PrinteazaO reteta de desert cu fructe exotice din: iaurt, sofran, lapte degresat, zahar pudra, cardamom, curmale, lychee, papaya si rodie.
- 900 g iaurt
- 10-12 stigme de sofran, pisate
- 2 linguri lapte degresat
- 50 g zahar pudra sau dupa gust
- 1/2 lingurita cardamom, macinat
- 250 g curmale
- 250 g fructe de lychee proaspete sau 400 g fructe din compot, bine scurse
- 1 papaya mica
- 1 rodie
Mod de preparare:
Se toarnă iaurtul într-o bucată de tifon şi se leagă colţurile. Se agaţă deasupra chiuvetei să se scurgă 4 ore sau peste noapte. Săculeţul de tifon poate fi pus într-o strecurătoare, deasupra unui castron, lăsându-l la rece.
După ce iaurtul s-a scurs bine, se încălzeşte puţin laptele, se ia vasul de pe foc şi se lasă şofranul la infuzat 10 minute. Se pune iaurtul bine scurs într-un castron mare. Se adaugă zahărul şi cardamonul şi se bate cu telul până la omogenizarea compoziţiei. Se adaugă laptele cu şofran şi se a- mestecă bine, apoi se acoperă compoziţia şi se pune la rece I oră înainte de a fi servită.
Intre timp, se curăţă curmalele de sâmburi şi se taie în bucăţi. Se descojesc fructele de lychee. Se fac două sau trei crestături în pulpa fructelor şi se scot sâmburii lucrând deasupra unui castron în care se va scurge sucul fructelor Dacă se folosesc fructe din conservă, se taie în jumătăţi sau în sferturi,
Se taie papaya în sferturi, se curăţă cu o linguriţă de seminţe şi de membrana din interior apoi se curăţă coaja de pe fiecare sfert al fructului şi se taie în cuburi de mărimea unei înghiţituri. Se taie rodia în jumătăţi şi se curăţă de coajă şi de pieliţa albă în care sunt învelite seminţele.
Se aşază pe farfurii alternativ straturi de cremă de iaurt, cuburi de fructe şi seminţe de rodie (păstrând câteva seminţe pentru ornare), şi se toarnă sucul de lychee.
Desert cu fructe exotice
Pofta buna!