Desert cu fructe marinate în alcool
PrinteazaO reteta delicioasa de desert cu fructe marinate in alcool din: visine, lamaie, cuisoare, scortisoara, zahar, rom, inghetata de vanilie, piscoturi sau fursecuri si felii de portocala.
- 400 g vişine sau alte fructe de sezon
- 1 lămâie
- 2 cuişoare
- 1/2 linguriţă scorţişoară
- 100 g zahăr
- 180 ml rom
- îngheţată de vanilie gata preparată
- pişcoturi sau fursecuri
- felii de portocală pentru ornat
Mod de preparare:
Se spală vişinele şi se pun într-un vas cu capac. în acelaşi vas, se adaugă trei felii de lămâie, cuişoarele şi 100 g zahăr. Se amestecă totul bine şi apoi se toarnă deasupra 180 ml rom.
Se acoperă cu capacul, se agită bine şi se pune vasul în frigider pentru 12 ore.
In fiecare cupă de servire se pun câte două linguri de îngheţată, două fursecuri sfărâmate, două linguri de fructe şi sos de rom. Se decorează cu felii de portocală.
Desert cu fructe marinate în alcool
Pofta buna!