Ceai de hibiscus pentru scăderea tensiunii arteriale: Remediu natural pentru sănătatea inimii. Hibiscusul (Hibiscus sabdariffa) este o plantă cunoscută pentru proprietățile sale benefice asupra sistemului cardiovascular. Ceaiul de hibiscus este un remediu natural eficient pentru scăderea tensiunii arteriale, datorită efectelor sale diuretice și vasodilatatoare. Consumul regulat de ceai de hibiscus poate ajuta la reducerea tensiunii […]
Desert cu fructe marinate în alcool
PrinteazaDesert cu fructe marinate in alcool din: visine, lamaie, cuisoare, scortisoara, zahar, rom, inghetata de vanilie, piscoturi sau fursecuri si felii de portocala.
Ingrediente:
- 400 g vişine sau alte fructe de sezon
- 1 lămâie
- 2 cuişoare
- 1/2 linguriţă scorţişoară
- 100 g zahăr
- 180 ml rom
- îngheţată de vanilie gata preparată
- pişcoturi sau fursecuri
- felii de portocală pentru ornat
Mod de preparare:
Desert cu fructe marinate în alcool: spală vişinele şi se pun într-un vas cu capac.
în acelaşi vas, se adaugă trei felii de lămâie, cuişoarele şi 100 g zahăr. amestecă totul bine şi apoi se toarnă deasupra 180 ml rom.
acoperă cu capacul, se agită bine şi se pune vasul în frigider pentru 12 ore.
In fiecare cupă de servire se pun câte două linguri de îngheţată, două fursecuri sfărâmate, două linguri de fructe şi sos de rom.
decorează cu felii de portocală.
Pofta buna!
Mâncare de Ciuperci cu Mărar – de post. Este o rețetă simplă, dar plină de savoare, ideală pentru vegetarieni sau pentru cei care doresc să includă mai multe legume în dieta lor. Aroma delicată a ciupercilor se îmbină perfect cu prospetimea mărarului, creând un fel de mâncare lejer și reconfortant. Ingrediente: Ciuperci (500 g): Champignon […]