Gem de gutui tradițional – Rețeta gustoasa din: gutui, zahar, suc de lamaie, pastaie de vailie. Gemul de gutui este o tradiție în bucătăria românească, fiind apreciat pentru aroma sa dulce și ușor acrișoară. Ingrediente: 1 kg de gutui curățate și tăiate în bucăți mici 800 g zahăr 1 lămâie (sucul) 1 păstaie de vanilie […]
Desert cu fructe si piscoturi
PrinteazaDesert cu fructe si piscoturi din:piscoturi, capsuni, zmeura, fragi, frisca, zahar, mascarpone, gelatina, apa, visine.
Ingrediente:
- 400 g pişcoturi
- 300 g căpşuni, zmeură sau fragi
- 200 ml frişcă lichidă
- 100 g zahăr tos
- 250 g mascarpone
- 2 linguri zahăr pudră
- 1 plic gelatină
Pentru sirop:
- 2-3 linguri sirop de căpşuni şi 300 ml apă sau 5 linguri zahăr tos si 300 ml apă
Pentru decor:
- 300 g vişine
Mod de preparare:
Desert cu fructe si piscoturi: Căpşunile, frişca lichidă şi zahărul tos le pui în blender şi le mixezi bine.
Crema mascarpone o mixezi cu cele 2 linguri de zahăr pudră. In crema mascarpone pui câte 2-3 linguri din spuma de căpşuni, amesteci uşor şi continui până la încorporarea întregii compoziţii.
Dai crema la rece şi pregăteşti gelatina.
O înmoi în 100 ml apă timp de 10 minute, pe urmă o pui la bain-marie până când se dizolvă complet.
Amesteci uşor până se răcoreşte şi adaugi gelatina în spuma de căpşuni şi mascarpone.
Intr-o formă de tort sau o tavă dreptunghiulară, aşezi o folie de plastic şi aranjezi primul rând de pişcoturi date prin sirop de căpşuni sau apă cu zahăr, fiert şi răcit.
Pui o parte din cremă, din nou pişcoturi, cremă şi ultimul rând de pişcoturi.
Acoperi cu folie de plastic şi laşi prăjitura la rece pentru 2-3 ore.
După trecerea timpului, iei folia de deasupra, pui un platou peste tavă sau forma de tort, răstorni prăjitura şi o decorezi cu vişine fără sâmburi.
Poti face o glazură de ciocolată peste care pui vişine deasupra şi la baza prăjiturii.
Pofta buna!
Gem de gutui tradițional – Rețeta gustoasa