Desert cu fulgi de ovaz si fructe

Printeaza

Desert cu fulgi de ovaz si fructe din: faina, unt, fulgi de ovaz, zahar brun, scortisoara, mere, pere, prune, stafide, miere, iaurt, inghetata, crema de branza.

Ingrediente: 

  • 140g de făină
  • 100g de unt
  • 4 linguri fulgi de ovăz
  • 2-3 linguri de zahăr brun
  • 1 linguriţă de scorţişoară
  • 4 mere sau pere sau 6 prune (sau un amestec)
  • 1 mână de stafide, înmuiate în apă fierbinte timp de 10 minute
  • 1-2 linguri de miere, iaurt, îngheţată sau cremă de brânză, pentru servit

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 200°C. Cerne făina într-un bol şi adaugă untul. Cu ajutorul unei furculiţe sau direct cu mâinile, combină untul şi făina până când obţii o consistenţă de pesmet şi nu mai există cocoloaşe de unt.

Adaugă fulgii de ovăz, zahărul şi scorţişoara. Indepărtează cotorul merelor şî/sau perelor şi sâmburii prunelor.

Toacă fructele, fără să le cureţi de cpajă înainte, pentru că astfel gustul e mai bogat şi nu iroseşti vitamine şi minerale.

Aşază fructele într-un vas termorezistent, în straturi. Scurge stafidele şi adaugă-te peste fructe. Stropeşte totul cu miere.

Presară deasupra compoziţia pentru crumble. Coace totul 20-30 de minute, până când toppingul devine auriu, iar fructele clocotesc. Serveşte desertul cu o lingură mare de iaurt, îngheţată sau cremă de brânză.

 

Desert cu fulgi de ovaz si fructe

Desert_cu_fulgi_de_ovaz_si_fructe

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Imi faci si mie un desert din fulgi?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.