Desert cu fulgi de ovaz si fructe
PrinteazaDesert cu fulgi de ovaz si fructe din: faina, unt, fulgi de ovaz, zahar brun, scortisoara, mere, pere, prune, stafide, miere, iaurt, inghetata, crema de branza.
Ingrediente:
- 140g de făină
- 100g de unt
- 4 linguri fulgi de ovăz
- 2-3 linguri de zahăr brun
- 1 linguriţă de scorţişoară
- 4 mere sau pere sau 6 prune (sau un amestec)
- 1 mână de stafide, înmuiate în apă fierbinte timp de 10 minute
- 1-2 linguri de miere, iaurt, îngheţată sau cremă de brânză, pentru servit
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 200°C. Cerne făina într-un bol şi adaugă untul. Cu ajutorul unei furculiţe sau direct cu mâinile, combină untul şi făina până când obţii o consistenţă de pesmet şi nu mai există cocoloaşe de unt.
Adaugă fulgii de ovăz, zahărul şi scorţişoara. Indepărtează cotorul merelor şî/sau perelor şi sâmburii prunelor.
Toacă fructele, fără să le cureţi de cpajă înainte, pentru că astfel gustul e mai bogat şi nu iroseşti vitamine şi minerale.
Aşază fructele într-un vas termorezistent, în straturi. Scurge stafidele şi adaugă-te peste fructe. Stropeşte totul cu miere.
Presară deasupra compoziţia pentru crumble. Coace totul 20-30 de minute, până când toppingul devine auriu, iar fructele clocotesc. Serveşte desertul cu o lingură mare de iaurt, îngheţată sau cremă de brânză.
Desert cu fulgi de ovaz si fructe
Pofta buna!
Imi faci si mie un desert din fulgi?