Desert cu fulgi de ovaz din: fulgi de ovaz , lapte de soia, cacao, unt, mesteacan. Ingrediente: 10 linguri fulgi de ovăz 250 ml lapte de soia cu orez 2 linguri pline cu unt de arahide 1 lingură cacao raw 2 linguri zahăr de mesteacăn Mod de preparare: Se pun într-un bol fulgii. Se adaugă […]
Desert cu fulgi de porumb
PrinteazaDesert cu fulgi de porumb din: unt, miere, zahar brun, cacao, fulgi de porumb, esenta de rom.
- 250 g unt
- 3 linguri miere
- 100 g zahar brun
- 3 linguri cacao
- 400 g fulgi de porumb
- 1/2 fiola esenta de rom
Mod de preparare:
Topeşti untul la foc mic, într-un vas încăpător. Când untul s-a topit, adaugi zahărul şi continui fierberea la foc mediu până se dizolvă cristalele.
Amesteci pudra de cacao cu mierea şi câteva linguri de sirop de zahăr şi unt, astfel încăt să nu se formeze cocoloaşe.
Amesteci pasta de cacao cu restul de sirop şi laşi să mai dea în câteva clocote, lei vasul de pe foc, adaugi esenţă de rom după gust şi laşi amestecul să se răcorească.
Când compoziţia este călduţă, dar nu fierbinte, presari fulgii de porumb şi amesteci până când s-au încorporat în crema de cacao.
Intr-o tavă de 20×35 cm, tapetată cu folie de polietilenă, întinzi uniform compoziţia şi o păstrezi la rece pentru cel puţin 5 ore, până se întăreşte. Tai prăjitura după preferinţă, însă poţi face şi rondele din amestecul rezultat.
Desert cu fulgi de porumb
Pofta buna!
poate iti place si:
Desert cu fulgi de cocos
Desert cu fulgi de cocos din: oua, faina, zahar, praf de copt, lapte, amidon, unt, fulgi de cocos, ciocolata, esenta de vanilie. Ingrediente: Pentru blat: 5 gălbenuşuri 200 g făină 100 g zahăr 10 linguri apă 1 plic praf de copt 1 plic zahăr vanilat Pentru crema: 350 ml lapte 100 g zahăr 1 lingură […]
Pofta buna!
Nu-mi place desertul asta
O sa incerc desertul asta