Desert cu gem de afine
PrinteazaO reteta de desert cu gem de afine din: faina, lapte, unt, zahar, oua, coaja de lamaie, sare, praf de copt si gem de afine.
- 200 g faina
- 200 ml lapte dulce
- 200 g unt
- 150 g zahar
- 4 oua
- coaja rasa de lamaie
- 1 praf de sare
- 1 praf de copt
- gem de afine
Mod de preparare:
Se bat albuşurile cu zahărul, apoi se adaugă gălbenuşurile, pe rând, un praf de sare şi coajă rasă de lămâie, după gust. Se adaugă apoi untul înmuiat şi se amestecă uşor cu o spatulă pentru a îngloba bule de aer care să facă aluatul pufos.
Peste această compoziţie se adaugă laptele călduţ şi se încorporează uşor, până se omogenizează, apoi făina amestecată cu praful de copt. Se lasă aluatul să se odihnească 10 minute.
Se repartizează aluatul în forme individuale termorezistente unse şi tapetate (pot fi şi de brioşe), punând la mijloc un strat de gem de afine. Se introduc în cuptorul preîncălzit pentru circa 20-30 de minute. Se servesc ca atare sau garnisite cu gem şi frişcă.
Desert cu gem de afine
Pofta buna!