Desert cu gem de caise si martipan
PrinteazaDesert cu gem de caise si martipan din: făină, amidon, unt, zahar tos, ou, zahar pudra, parf de copt, zahăr vanilinat, sare, gem de caise, martipan, ciocolată, fulgi de migdale sau fistic.
Ingrediente:
- 175 g făină
- 75 g amidon
- 165 g unt
- 50 g zahăr tos
- 1 ou
- 50 g zahăr pudră
- 1/2 plic praf de copt
- 1 plic zahăr vanilinat
- 1 vârf de cuţit de sare
- 1/2 pahar gem de caise
- 150 g marţipan
- 100 g ciocolată
- fulgi de migdale sau fistic decojit, pentru decor
Mod de preparare:
Cerni într-un castron făina, amidonul şi praful de copt, iar în mijloc faci o adâncitură în care pui untul, în prealabil frecat spumă cu zahărul, sarea, zahărul vanilinat şi oul.
Omogenizezi şi frămânţi puţin aluatul, care va fi potrivit de tare. Il ambalezi în folie de plastic şi îl păstrezi la rece pentru 1/2 oră.
Pe masa de lucru presărată cu făină, întinzi aluatul în foaie de 3-4 mm şi decupezi inimioare, cu o formă pentru fursecuri.
In tava tapetată cu hârtie de copt, coci inimioarele la foc mediu, în cuptorul preîncălzit, pentru 8-10 minute.
Le scoţi pe rând pe un platou şi, cât sunt calde, le ungi cu un strat fin de gem de caise.
Presari zahăr pudră pe o hârtie de copt, pui marţipanul şi acoperi cu altă hârtie de copt.
Intinzi marţipanul între cele două foi, în strat de 3-4 mm.
Indepărtezi hârtia de deasupra şi tai inimioare, cu aceeaşi formă pentru fursecuri.
Aşezi o inimioară de marţipan între două inimioare de aluat şi presezi uşor.
Le glazurezi cu ciocolată topită la bain-marie şi le decorezi cu fulgi de migdale.
Desert cu gem de caise si martipan
Pofta buna!